Long Island String Quartet

Claudia Ajmone, viulu
Daniel Bard, viulu
Abigail Fenna, alttoviulu
Per Nyström, sello

 

Claudia Ajmone-Marsan on Ensemble 360 ja Camerata Bernin jäsen ja aktiivisena kamarimuusikkona hän on soittanut festivaaleilla Hong Kongissa, Uudessa Seelannissa sekä Argentiinassa. Ajmone soittaa säännöllisesti orkestereissa kuten Berlinin Staatskapelle ja Royal Danish Orchestra. Itävallan Alpenkammermusikin perustajajäsenenä Ajmone on valmentanut ja esiintynyt harrastajien ja tulevien ammattimuusikoiden kanssa.

Israelilaiskanadalainen Daniel Bard esiintyy sekä viulistina että alttoviulistina. Bardin intohimo kamarimusiikkia kohtaan kasvoi hänen soittaessaan Metro String Quartetissa. Yhtyeensä Trio Mondrian kanssa hän on voittanut kamarimusiikkikilpailun Italian Triestessä sekä konsertoinut ympäri Eurooppaa. Trio debytoi vastikään Wigmore Hallissa. Bard on toiminut äänenjohtajana Camerata Nordicassa vuodesta 2003 ja on sooloaltisti Amsterdamin Sinfoniettassa. Hänen soittimensa on Giovanni Grancino -viulu (1686).

Abigail Fenna valmistui Royal Academy of Musicista Garfield Jacksonin johdolla. Hän on täydentänyt opintojaan Geneven konservatoriossa opettajanaan Nobuko Imai. Fenna on toiminut sooloaltistina Bournemouth Symphonyssa ja Royal Liverpool Philharmonicissa. Nykyään hän soittaa Lontoon Royal Philharmonic Orchestrassa. Kamarimuusikkona Fenna on työskennellyt Pinchas Zukermanin kanssa konsertoiden New Yorkissa sekä Lontoossa. Hän esiintyy säännöllisesti Cadogan Hallin konserttisarjoissa.

Per Nyström toimii soolosellistinä Camerata Nordicassa ja hän on myös kysytty soittaja monissa muissa pohjoismaisissa orkestereissa. Nyström on festivaalia ja mestarikursseja järjestävän Aurora Chamber Musicin taiteellinen johtaja. Jo 1500 nuorta artistia on osallistunut Auroraan sen perustamisvuoden 2005 jälkeen. Nyström on yksi Ruotsin kautta aikojen tunnetuimman ja menestyneimmän kvartetin, Yggdrasil-kvartetin perustajajäsenistä. Nyströmin soitin on Giuseppe & Antonio Gagliano (1796) Nepalista ja hän nostaa maastavedossa 200 kg.


Konsertti:

5. 17.00 Kotimatkalla konserttiin 1
Ma 30.10. klo 17.00
Uusi Paviljonki

8. QQ 2 – SUOMI ON RUOTSALAINEN?
Ti 31.10. klo 19.00
Uusi Paviljonki